Merhaba,
Gündüz uykuları gece uykularına göre her zaman daha zordur.

Çünkü gündüz bebeğinizin dikkatini dağıtacak çok fazla dış etken vardır. Tv, çalan telefon, oyuncaklar, abi-abla, sizin hareket halinde olmanız, renkler…. Bu liste uzayıp gider…
Ama en büyük ve asıl sebep gün ışığıdır. Çünkü güneş ışığı hatta yapay ışıklar uyku hormonu olan Melatonin hormonun salınımını etkiler.
Melatonin hormonu; uyku döngüsünü ve sirkadiyen ritim olarak tanımlanan vücudun biyolojik saatini düzenleyen hormondur. Melatonin hormonu beynin epifiz bezinde ışığa duyarlı olan pineolasit hücreleri tarafından salgılanır. Ve evet karanlık melatonin hormonun salgılanmasını artırır. Dolayısı ile gece uyku baskısı daha fazladır.
Bu sebepten bebeklerin gündüz daha kolay uyuması için uyku ortamının KARANLIK veya karanlığa yakın loşlukta olmasını öneririm.
KARANLIK uyku ortamı uykuların süresini ve uykuların kalitesini artıracaktır.Diğer yandan dış etkenler, odadaki eşyalar dahi dikkatini çekmeyecek, uyku öncesinde uyarılmacak veeeee uykulara geçişi nispeten daha kolay olacaktır.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta yenidoğan döneminde gündüz uykusunda, gece gündüz kavramının oluşması için ortamın çok karanlık olmaması gerekir. Ama gece gündüz kavramı oturduktan sonra (6-8. Hafta) loş; karanlık ortamda gündüz uykusuna yatabilirler.

Bazı Anneler gündüz karanlık ortamda uyuyan bebeklerin dışarı çıktıklarında gündüz uykusuna uyuyamamasından endişe duyarlar. Bu sebepten gündüz uykuları düzensiz-kısa bile olsa bebekleri aydınlıkta uyutmaya çalışırlar.
Ancak belirtmeliyim ki, uyku düzeni oturmuş, özellikle kendi başına uyumayı öğrenmiş bebekler her ortamda uyuyabilirler.

Faydalı olması dileğiyle,
Sevgiler

Sohbeti Başlat
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Merhaba, paketlerimizi satın almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.