Gelişimsel kilometre taşları, çocukların belirli yaş aralıklarında yapabilecekleri bir dizi işlevsel beceri (emeklemek, tutmak, dönmek, yürümek, oturmak, konuşmak gibi…) veya yapabilecekleri görevleri ifade eder (bir şeye uzanmak, iki eliyle biberon tutabilmek, alkış yapmak gibi..)

Kilometre taşları, çocukların nasıl geliştiğini kontrol etmek için kullanılabilir ancak her çocuk aynı değildir ve her çocuk özeldir. Bu nedenle gelişimsel kilometre taşları her çocuk için farklı olabilir.

Emeklemek, dönmek, ayağa kalkmak, yürümek gibi bebeklerin hayatlarındaki kilometre taşlarının gerçekleştiği dönemlerde bebeklerin uyku düzenlerinde bozulmalar ile karşılaşılabilir.

Bunun sebebi bu yeni becerileri yapabiliyor olmaktan kaynaklı yoğun heyecan duymalarıdır.

Gece uyandıklarında yeni öğrendikleri bu becerileri uygulamak isteyebilirler veya bu beceriler bebekleri çok heyecanlandırabilir, dolayısıyla uykuya geçişleri de zor olabilir.

Diğer taraftan bebeğinizin dünyası büyür ve bu durum onlar için korkutucu olabilir. Eş zamanlı bir ayrılık anksiyetesi de yaşamaları olasıdır.

Bu süreçte gün içinde bebeğinize yeni öğrendikleri becerileri sık sık yaptırmalısınız. Ancak bu şekilde bu beceriler bebeğiniz için sıradanlaşabilir ve uykulara geçiş zamanla normale döner.

Faydalı olması dileğiyle,
Sevgiler…

Sohbeti Başlat
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Merhaba, paketlerimizi satın almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.