Aslına bakarsanız her ikisi de çok önemli ancak bazen buradaki ince nüansı kaçırıyoruz.
.
Şöyleki her zaman bahsettiğimiz gibi bebeklerin ayına göre uyuması gerekli olan uyku ihtiyacı vardır. Bebekten bebeğe bu süre bir miktar değişkenlik gösterir.
.
Bu durumda; örneklendirecek olursak gündüz ihtiyaç duyduğu uyku miktarı 3.5 saat olan; 3 uyku yapan bir bebek bu 3.5 saati blok olarak da uyusa sorun olmaz diye düşünebiliriz. Ancak işte tam olarak işler burada değişiyor. Şöyle düşünelim, sabah 2.5 saat öğlen 1 saat uyuduğunda akşama kadar uyanık kalması gerekir bu bebeğimizin teorik olarak.
.
Fakat bu defa bebeğiniz akşam uyku saatine kadar uzun bir süre uyanık kalacak ve muhtemelen yorgunluktan akşam uykuya geçmekte zorlanacak hatta gece sık uyanmalarla da karşılaşmanız olası olacaktır.
.
İşte burada devreye uyanıklık sürelerinin önemi giriyor; bebeklerin aylarına göre uyanık kalabilecekleri ideal bir süre vardır. Bu uyanıklık süreleri bebeklerin yorulmadan, sağlıkla uyanık kalabilecekleri süreyi ifade eder. Bu süre aşılırsa bebekler yorulur, stres hormonu salgılar, hiperaktivite artar, huzursuz olurlar ve tabiki sonraki uykular olumsuz etkilenir.
.
Uyanıklık sürelerinin esnetilebileceği tek durum ise gündüz uykularını kısa veya az uyuyan bir bebeğin uykularını tamamlaması için ilave bir gündüz uykusu daha yaptırılması veya akşam erken uykuya geçirilmesi olabilir. Amaç gündüz eksik kalan uykuyu tamamlamaktır.
.
Uyku miktarı kadar uyanıklık süresi de çok önemlidir.
Uyanıklık süresinin kısa veya uzun tutulması uykuları olumsuz etkiler.
.
Faydalı olması dileğiyle,
Sevgiler…

Sohbeti Başlat
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?
Merhaba, paketlerimizi satın almak için benimle iletişime geçebilirsiniz.